Compartiment Syndroom van de voorarm

figure_fasciotomy_fig3Bij intensieve sportinspanningen waarbij de spieren van de voorarm worden belast kan er een ‘compartiment syndroom’ optreden. Dit komt het meest voor bij moto-crossers en muurklimmers maar kan bij vele sporten voorkomen. Door het uitzetten van de spieren ontstaat er een plaatstekort in de spierloge waardoor de bloedvoorziening van de spier tijdens de sportbeoefening wegvalt. Er ontstaan krampen, pijn en het ergst van al: de spier kan geen kracht meer ontwikkelen vanwege het zuurstoftekort

 

figure_fasciotomy_fig3

Enkele jaren geleden ontwikkelden we een nieuwe techniek ter behandeling van deze sportletsels. In plaats van een groot litteken wordt er nu gewerkt met een kleine opening waardoor via een kijkoperatie de spieren worden vrij gemaakt. Er ontstaat meer plaats voor de spieren en het probleem is onmiddellijk opgelost!

 

Intussen is onze techniek ook beschreven in een van de beste orthopedische tijdschriften. Het is dus niet voor niets dat honderden motocrossers ons ziekenhuis opzochten om op deze manier behandeld te worden!

Traumatologie

figure_fasciotomy_fig3‘Traumatologie’ is de verzamelnaam voor alle letsels die voorkomen na een ongeval. Dit kan gaan van fracturen of breuken van het beenderen, luxaties of het ‘uit de kom’ komen van gewrichten, scheuren van ligamenten en pezen, open wonden en dergelijke. Aangezien zulke letsels ieder van ons kunnen overkomen op elk onverwacht moment van de dag komen ze vaak terecht bij de orthopedist van wacht. Een grondige kennis van de anatomie van het ganse lichaam is vaak nodig.

In ons ziekenhuis hanteren we het princiepe dat dringende zaken onmiddellijk (moeten) worden behandeld, liefst nog de dag of nacht zelf, soms ook de dag nadien. Voor sommige letsels is er echter gespecialiseerd materiaal nodig waardoor de ingreep voor u geland wordt om in de beste omstandigheden en zonder onaangename verrassingen uitgevoerd te kunnen worden.

Wij zijn ervan overtuigd u ook op gebied van de ‘onverwachte’ letsels, breuken en gewrichtsproblemen op een professionele, state-of-the-art en toegewijde manier te kunnen helpen!

Maak online een afspraak met dr. C. Jans of dr. G. Peersman

Voor dringende gevallen of vragen ook telefonisch bereikbaar op het nummer : 0492/31.06.38