Heuppijn bij sporters

Inspanningsgebonden pijnklachten zijn een nachtmerrie voor elke sporter! We hebben het allemaal wel gehad: een intensieve, goed gecoachte training achter de rug, maar toch steekt er zich enkele dagen voor de wedstrijd een pijnklacht de kop op. Soms zijn deze klachten van korte duur maar vaak ook neemt de ernst toe met het verder zetten van de sportieve activiteiten.

De pijn rondom de heup en het bekken kan van velerlei aard en oorsprong zijn. Overbelastingsletsels situeren zich vaak op de aanhechting van pezen op het bot, bijvoorbeeld van de hamstrings of de adductoren. Anderzijds kan een foute houding of slechte lichaamsbalans tijdens het sporten ook pijn veroorzaken aan de voorzijde van het bekken, in de lies of ter hoogte van het heupgewricht. Een professioneel onderzoek kan vaak veel oorzaken aan het licht stellen.

Gelukkig zijn vele van deze problemen ook te behandelen met een intensieve kinesitherapeutische behandeling: herstel van de balans door spierversterkende oefeningen, ontstekingswerende therapie ter hoogte van de pees- en spieraanhechtingen, houdingscorrecties etc. Wij trachten samen te werken met professionele kinesisten waarmee we goede resultaten boeken!

Maak online een afspraak met dr. C. Jans of dr. G. Peersman

Voor dringende gevallen of vragen ook telefonisch bereikbaar op het nummer : 0492/31.06.38